محرومیت زدایی، به صورت ذاتی فرصت ساز است، زیرا تنزل کمی و کیفی شاخصههای محرومیت و فقر، مجرای تنفس اقتصادی و اجتماعی در کشور را بسط داده و مناسبات خلاقانهای را بر اساس تعامل همه اقشار جامعه با یکدیگر شکل میدهد. از این رو، رسالت مسئولیت زدایی تعطیل بردار نیست و فراتر از یک الزام محسوب میشود.
این رسالت بزرگ و مستمر، از سوی نهادهای گوناگونی دنبال میشود که عزم و اراده همه آنها در کاهش بار معیشتی از دوش افراد محروم تخسین برانگیز و شایسته تقدیر است. در یکی از این موارد، بنیاد مستضعفان با اعطاء ۲۰۰۰ میلیارد ریال، در قالب تفاهمنامههای مشترک با دستگاههای ذیربط و نهادهای حمایتی و همزمان با پویش چهل خدمت علوی، به خانه دار شدن محرومان نیازمند مسکن در مناطق مختلف کشور کمک کرده است. بر همین اساس، ۹۵۰ میلیارد ریال از این میزان در پویش چهل خدمت علوی در چله خدمت طبق تفاهمنامه مشترک ۲۰ هزار واحدی فیما بین بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و بنیاد مسکن به مسکن محرومان اختصاص یافت.
از سوی دیگر، شناسایی جامعه هدف و مخاطبان طرح چهل خدمت علوی، از اصلیترین دغدغههای بنیاد مستضعفان بوده است. این مخاطب شناسی گسترده، خود را در نحوه اخصاص منابع به وضوح نشان داده است. به عنوان مثال، در این پویش، ۹۵۰ میلیارد ریال به خانوادههای پُرمعلول (خانوادههایی که بیش از یک معلول در آنها وجود دارد) اختصاص یافته و در این زمینه، تفاهمنامهای با سازمان بهزیستی امضا شده است. همچنین طبق تفاهمنامه امضا شده با بنیاد مسکن و انجمن خیرین مسکن ساز نیز ۱۰۰ میلیارد ریال به تامین مسکن خانوادههایای بی (بیماران پوستی خاص) اختصاص یافته است.
در نهایت اینکه اگر روند تامین مسکن محرومان، در بطن یک سیاستگذاری موثر و با نگاهی عملیاتی و جهادی صورت گیرد، ما را به نتیجه مطلوب و پیش بینی شده خواهد رساند. این رویکرد، با قوت و جدیت از سوی بنیاد مستضعفان ادامه پیدا خواهد کرد. انشاالله.
محمود عسگری آزاد-سرپرست بنیاد علوی