۱۴۰۴-۱۱-۰۷ ۲۳:۰۳

سید سعید حسینی، از فعالان برجسته در حوزه صنایع فرهنگی کودک و نوجوان مطرح کرد: پیشرفت صنایع فرهنگی ایران در حوزه کودک و نوجوان

در نشست خبری نمایشگاه شهاب بغداد، جزئیات حضور ایران با پاویونی به وسعت ۵۰۰ مترمربع، شامل ۳۰۰ محصول و ۵۰ تولیدکننده، برای معرفی صنایع فرهنگی کودک و نوجوان کشور تشریح شد.

به گزارش عصررسانه ، در حالی که صنایع فرهنگی ایران در دهه اخیر شاهد رشد چشمگیری در حوزه‌هایی همچون اسباب‌بازی، انیمیشن و نوشت‌افزار بوده است، حضور جمهوری اسلامی ایران در چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کودک و نوجوان شهاب بغداد، نشان‌دهنده عزم جدی این کشور برای گسترش بازار صادراتی این محصولات است. در نشست خبری این رویداد که در مجموعه کارستان بهارستان برگزار شد، جزئیات حضور ایران در این نمایشگاه و برنامه‌های آینده برای صادرات محصولات فرهنگی به ویژه به عراق و کشورهای همسایه تشریح شد.
نمایشگاه بین‌المللی کودک و نوجوان شهاب بغداد، یک رویداد مهم در زمینه صنعت کودک و نوجوان در منطقه است که هر ساله میزبان تولیدکنندگان و فعالان این صنعت از سراسر جهان می‌باشد. در این رویداد، جمهوری اسلامی ایران به طور سیستماتیک و سازمان‌یافته در قالب یک پاویون با مساحت ۵۰۰ مترمربع حضور خواهد داشت. این پاویون شامل بخش‌های مختلفی چون بازی‌های ویدیویی، انیمیشن، اپلیکیشن‌ها، کسب‌وکارهای نوپا و انجمن‌های فعال در صنایع فرهنگی است. به گفته فعالان حوزه صنایع فرهنگی، این حضور در نمایشگاه شهاب فرصتی است برای گسترش بازار صادرات و شناساندن محصولات فرهنگی ایرانی به بازار عراق و سایر کشورهای منطقه.
در نشست خبری که به همین منظور برگزار شد، سید سعید حسینی، از فعالان برجسته در حوزه صنایع فرهنگی کودک و نوجوان، جزئیات حضور ایران در این رویداد را شرح داد و اهمیت آن را در راستای گسترش صادرات این محصولات بیان کرد. همچنین حامد تأملی، نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباب‌بازی، به چالش‌های موجود در این صنعت و نیاز به تقویت صادرات محصولات فرهنگی پرداخته و بر اهمیت هم‌افزایی بخش خصوصی و دولتی در این راستا تأکید نمود.

پیشرفت صنایع فرهنگی ایران در حوزه کودک و نوجوان

سید سعید حسینی در ابتدای سخنان خود، به پیشرفت‌های چشمگیر صنایع فرهنگی ایران در دهه اخیر اشاره کرد و گفت: «در سال‌های اخیر، شاهد رشد چشمگیر در حوزه‌های مختلف صنایع فرهنگی بوده‌ایم؛ به ویژه در تولید اسباب‌بازی، انیمیشن، نوشت‌افزار و سایر محصولات فرهنگی مرتبط با کودک و نوجوان. این رشد که ناشی از تلاش‌های مستمر فعالان این حوزه است، نه تنها در افزایش کیفیت محصولات، بلکه در بهبود فرآیندهای تولید و طراحی داخلی نیز مشهود است.وی افزود که تداوم این جهش تنها از طریق گسترش بازار امکان‌پذیر است و بازار داخلی به تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی تمامی ظرفیت‌های تولیدی باشد. در این راستا، صادرات به عنوان یکی از اولویت‌های اساسی صنعت فرهنگی ایران مطرح است و عراق به عنوان یکی از مهم‌ترین مقاصد صادراتی انتخاب شده است.

 

نمایشگاه شهاب بغداد؛ فرصتی برای معرفی صنعت فرهنگی ایران

حسینی در ادامه گفت: «چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کودک و نوجوان شهاب بغداد از تاریخ ۲۸ آبان تا ۱۸ آذر در بغداد برگزار خواهد شد و جمهوری اسلامی ایران با حضور در این رویداد، به دنبال گسترش بازار صادراتی صنایع فرهنگی خود است. سال گذشته، در نمایشگاه سوم، پاویون ایران با مشارکت بیش از ۵۰ تولیدکننده و عرضه بیش از ۳۰۰ محصول به صورت منظم حضور داشت و این بار با توسعه فضا، پاویون ایران به ۵۰۰ مترمربع رسیده است که شامل بخش‌های مختلفی چون بازی‌های ویدیویی، انیمیشن، اپلیکیشن‌ها و کسب‌وکارهای نوپا است.وی با اشاره به اینکه کشورهای دیگر از جمله چین، کره جنوبی و ترکیه در این نمایشگاه حضور داشته‌اند، افزود: «اینکه ایران در این نمایشگاه به صورت سازمان‌دهی شده و در قالب پاویون مشترک حضور دارد، نقطه قوتی برای معرفی صنایع فرهنگی کشور به شمار می‌رود.

 

چالش‌ها و موانع صادرات صنایع فرهنگی ایران

حامد تأملی، نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباب‌بازی، در سخنان خود به چالش‌های موجود در بازار اسباب‌بازی و صنایع فرهنگی اشاره کرد و گفت: «بازار اسباب‌بازی ایران در حال حاضر معادل ۴۰۰ میلیون دلار چرخش مالی دارد و تولیدکنندگان ایرانی در ۱۰ سال اخیر از نظر کمّی و کیفی پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌اند. اما همچنان چالش‌های زیادی در مسیر صادرات داریم.وی افزود: «رقابت با تولیدکنندگان چینی و سایر رقبای جهانی از جمله چالش‌های اصلی ماست. با این حال، صادرات محصولات فرهنگی ایرانی به ویژه اسباب‌بازی‌ها، مستلزم داشتن ساختارهای منظم و تخصصی در این حوزه است که بتواند ذائقه بازارهای هدف را به خوبی شناسایی کرده و مطالعات بازار دقیقی انجام دهد.تأملی همچنین بر لزوم هم‌افزایی بخش‌های خصوصی و دولتی برای توسعه صادرات صنایع فرهنگی تأکید کرد و گفت: «در حال حاضر، هیچ شرکتی به طور اختصاصی در زمینه صادرات اسباب‌بازی فعالیت نمی‌کند و نیاز داریم که تشکل‌ها و شرکت‌های تخصصی در این حوزه شکل بگیرند تا بتوانیم به صورت هدفمند و با استراتژی مشخص، محصولات خود را به بازارهای خارجی عرضه کنیم.»

 

اهمیت صادرات و نقش دولت و بخش خصوصی در توسعه بازار

حسینی در پایان نشست بر این نکته تأکید کرد که حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی مانند نمایشگاه شهاب بغداد تنها یک نمایش صرف نیست، بلکه یک بخش از یک استراتژی بزرگ‌تر برای گسترش بازار صادراتی صنایع فرهنگی ایران است. وی گفت: «این نمایشگاه فرصتی است برای شناخت دقیق‌تر بازارهای هدف و شناخت رفتارهای مخاطب کودک و نوجوان عراقی نسبت به کالاهای ایرانی. ما به دنبال ایجاد یک بستر پایدار برای صادرات صنایع فرهنگی ایران به کشورهای همسایه و منطقه هستیم.وی افزود که هدف از حضور ایران در این نمایشگاه‌ها، تنها معرفی محصولات نیست، بلکه قصد داریم با تقویت روابط اقتصادی و تجاری با کشورهای هدف، صنایع فرهنگی کشور را به سطح جهانی برسانیم.حضور جمهوری اسلامی ایران در چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کودک و نوجوان شهاب بغداد به عنوان یک گام مهم در توسعه صادرات صنایع فرهنگی کشور، نشان از عزم جدی در جهت گسترش بازارهای بین‌المللی و تقویت تولیدات داخلی دارد. با افزایش همکاری‌ها میان بخش خصوصی و دولت، و برنامه‌ریزی دقیق برای شناسایی نیازها و ذائقه‌های بازارهای هدف، ایران می‌تواند در زمینه صادرات محصولات فرهنگی به ویژه اسباب‌بازی، انیمیشن و نوشت‌افزار، به جایگاهی برجسته در سطح منطقه و حتی جهانی دست یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پذیرش آگهی

چاپ انواع آگهی روزنامه های کثیرالانتشار

پاسخگویی 24 ساعته

پذیرش تلفنی 66973817-021