حافظ ضمن تشریح مراحل تصفیه آب شرب، خاطرنشان کرد: در مرحله اول آب کدر وارد تصفیهخانه میشود بر همین اساس ابتدا زلال شده و با مواد ضدعفونی کننده، باکتریهای موجود در آن نیز از بین میرود.
وی ادامه داد: فرآیند تصفیه براساس ۱۷ پارامتر از مشخصاتی که آب سالم باید داشته باشد از جمله شیمیایی، co۲ ، نیترات و … با بهترین استاندارد روز دنیا انجام میشود.
این مسئول افزود: زلال شدن آب با دو نوع عملکرد شیمیایی و ته نشین کردن مواد کدر کننده و سپس رسوب در حوضچهها و استخرهای تهنشینی انجام میشود.
حافظ خاطرنشان کرد: نهایتا آب زلال و ضدعفونی شده وارد قسمت سرپوشیده میشود و از فیلتر عبور میکند. در تمام مراحل قبلی آزمایشهای لازم هم روی آب ورودی، حین تصفیه و آب خروجی به صورت دائم و بدون وقفه انجام میشود.
مدیر تصفیهخانههای آب شرب شرکت آبفای البرز در پایان اعلام کرد: در حال حاضر یک میلیون نفر از جمعیت شهر کرج تحت پوشش این مرکز قرار دارد و همچنان در حال تلاش برای گرفتن سهم آب بیشتری از منابع سطحی هستیم.
در بخش دیگر ، فرزانه زارعی مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب استان البرز در خصوص فعالیت این مرکز به خبرنگاران گفت: مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب البرز با سه گروه کنترل کیفیت آب، آزمایشگاه مرکزی و کنترل کیفیت فاضلاب به طور مداوم بر سلامت آب شرب و خروجی تصفیهخانههای فاضلاب استان نظارت دارد.
زارعی با بیان اینکه مرکز پایش هر آیتم را براساس استانداردهای تعریف شده مورد بررسی قرار میدهد؛ افزود: این استانداردها در بازههای مشخصی تعریف شده است مثلاً برای میزان نیترات حداکثر رقم ۵۰ppm در نظر گرفته شده و نباید از این میزان بالاتر باشد.
وی خاطرنشان کرد: در آنالیزهای مرکز پایش و کنترل کیفیت آب و فاضلاب البرز وضعیت آب شرب و پساب تصفیهخانههای فاضلاب از نظر ریزآلایندهها، بیولوژی، فیزیکی-شیمیایی، فلزات سنگین، سموم کشاورزی و باکتریولوژی مورد بررسی قرار میگیرد تا در بازه استاندارد تعریف شده قرار گرفته باشد.
زارعی با بیان اینکه ۱۷ آزمایشگاه در استان برای پایش آب و پساب استان فعال است؛ افزود: در حال تلاش برای ایجاد هشت آزمایشگاه دیگر در استان هستیم.