همتی یادآور شد: حمایت از صادرات غیرنفتی از طریق پیگیری اصلاح سیاستهای ارزی که به سیاست های ما لطمه میزند، متنوعسازی اقتصاد و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی، تسهیلگری مالی برای توسعه فناوری و نوآوری، کنترل تورم و ثبات اقتصادی از طریق اعمال سیاستهای پولی و مالی، انضباطی با اقدام هماهنگ بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه برای کنترل کسری بودجه و مهار نقدینگی، اصلاح نظام بانکی و افزایش کارایی بانکها و کاستن از ناترازی موجود در سیستم بانکی، مدیریت انتظارات تورمی، شفافیت در سیاستگذاری و ارتباط موثر با جامعه، اصلاح ساختار اقتصاد از طریق خصوصی سازی و کوچکسازی دولت و افزایش نقش بخش خصوصی در اقتصاد، مولدسازی داراییهای دولت، کاهش مداخله دولت در اقتصاد، ایجاد رقابت سالم و افزایش کارایی و اصلاح نظام بانکی را در دستور کار قرار میدهیم.
همتی اظهار کرد: یکی از دغدغههای مهم وزارت اقتصاد کنترل و کاهش تورم است چرا که بیشترین آسیب را به حقوقبگیران و صاحبان درآمد ثابت می زند، همچنین اصلاح بانکهای ناتراز و متوقف کردن اضافه برداشتن آنها از بانک مرکزی و خلق نقدینگی از اقدامات فوری برای پشتیبانی از بانک مرکزی جهت انجام وظیفهاش برای مهار تورم است که دنبال میکنیم، از سوی دیگر با برقراری تعامل قوی و روابط سازنده و مستمر بین وزارت اقتصاد و نمایندگان ملت با کمک و پشتیبانی مجلس میتوانیم مسائل اقتصادی کشور را حل کنیم.
وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی افزود: عزم تیم اقتصادی دولت هماهنگی و انسجام است که موضوعی کلیدی برای پیشبرد مسائل اقتصادی کشور است، همچنین با اجرای قانون جدید تأمین مالی تولید و زیرساختها گامهای اساسی برای استفاده از ظرفیت این قانون برداشته خواهد شد، از سوی دیگر بر اساس قانون برنامه هفتم از قیمتگذاری دستوری اجتناب و از دخالتهای غیرضروری در امور اقتصادی پرهیز خواهیم کرد و بر اقتصاد رقابتپذیر و پیشبینی پذیر که واحدهای تولیدی در آن فعالیت کنند و سرمایهگذاری افزایش یابد و از همه مهمتر سهامداران بورس با اطمینان در آن حضور یابند را پیگیری میکنیم و معتقدیم بازار بورس باید سمبل اعتماد سهامداران باشد.وزیر پیشنهادی اقتصاد و امور دارایی ادامه داد: از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۶ جمعا ۲۸۶ میلیارد دلار بانک مرکزی در بازار ارز تزریق کرد، در دوره ۳ ساله فشار حداکثری نه تنها یک دلار ارز تزریق نکردند بلکه یک میلیارد دلار به ذخایر ارزی اضافه کردند، ریاست بانک مرکزی برای من جز پرافتخارترین دوران زندگیم به شمار می رود و من همیشه به دوره خودم افتخار خواهم کرد.
همتی گفت: بازگشت اعتماد مردم برای من به عنوان مسئول اقتصادی بسیار مهم است، باید مردم را در اقتصاد مشارکت دهیم و مردم را به صحنه بیاوریم و این کار را خواهیم کرد و برای اقتصاد مقاومتی و برای مقابله با تحریم های ظالمانه ما یک روز از پای نخواهیم نشست و این را مطمئن باشید. وفاق ملی رمز موفقیت کشور است، با عمل به آن آینده روشن و اقتصادی پویا خواهیم داشت.
موافقت کمیسیون اقتصادی مجلس
با وزیر پیشنهادی اقتصاد
به گزارش فارس، فاطمه مقصودی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی با توجه به برنامه های ارایه شده مکتوب، سوابق علمی و اجرایی وزیر پیشنهادی و استماع توضیحات و پاسخ های ایشان به سؤالات نمایندگان،کمیسیون اقتصادی در جلسه روز چهارشنبه مورخ ۲۴/ ۰۵/ ۱۴۰۳ آقای دکتر عبدالناصر همتی را با اکثریت آراء، حائز شرایط لازم برای تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی دانست.
حسینی:همتی در زمان مسئولیتش ذخیره ارزی کشور را حفظ کرد
به گزارش تسنیم، سید شمسالدین حسینی رئیس کمیسیون اقتصادی در موافقت با همتی گفت: آقای همتی در زمانی که مسئولیت داشتند ذخیره ارزی کشور را حفظ کردند.حسینی تاکید کرد: اگر قوانین کشور درست بود چه نیازی به اختیار ویژه داشتیم؟ وزیر پیشنهادی اقتصاد در کمیسیون اقتصادی مجلس تعهد داد که از ابزارهای پولی و بانکی استفاده و اهداف برنامه توسعه را دنبال کند.
موسوی: اقتصاد کشور با تدابیر همتی
و امثالهم حفظ شد
به گزارش ایلنا، سید فرید موسوی در موافقت با همتی، گفت: در هنگام مسئولیت ایشان کشور ما تحت شدیدترین تحریمهای اقتصادی بود. فراموش کردید که در آن زمان کرونا چه بلایی سر اقتصاد ایران و جهان آورده بود و قیمت نفت زیر ۱۰ دلار بود و در این شرایط او مسئولیت قبول کرد؟ در این شرایط اقتصاد کشور با تدابیر همتی و امثالهم حفظ شد. از نقدینگی حرف بزنیم و نقش کرونا و تحریم ها را فراموش کنیم؟ همتی با تشکیل کمیته نقدینگی با حضور تمام اقتصاددانان از جناح های سیاسی بستر هایی را در نظام پولی کشور ایجاد کرد. ادغام بانکهای نظامی براساس تدابیر نظام، کار بزرگی بود که در دوران همتی انجام شد.
زنگنه: همتی اعتقادی به
انضباط بخشی به نظام بانکی ندارد
به گزارش تسنیم، محسن زنگنه نماینده تربت حیدریه در مخالفت با همتی ضمن اشاره به اینکه در اقتصاد عدد مهم نیست بلکه درصد ملاک است، بیان کرد: بیانضباطی بانکها، عامل نرخ رشد نقدینگی است و آقای همتی اعتقادی به انضباط بخشی به نظام بانکی ندارد. او در سال ۹۹ بانک ملی را با ۷ هزار و ۴۴۵ میلیارد زیان انباشته تحویل میگیرد و بعد همین بانک را با ۱۶ هزار و ۹۴۳ میلیارد زیان انباشته تحویل میدهد؛ یعنی دو برابر. همینطور میزان تسهیلاتدهی در بانکها در سالهای ۹۸ و ۹۹ کاهش قدرت وامدهی بانکها را نشان میدهد و ۳۳۰ هزار و ۳۳۳ میلیارد تومان از منابع ۱۷ بانک بورسی نه صرف اعطای تسهیلات شد و نه صرف سرمایهگذاری؛ و به بانک دیگری نیز قرض داده نشد.
محمدبیگی: بالاترین رشد نقدینگی
در دوره مدیریت همتی بوده است
به گزارش مهر، فاطمه محمدبیگی، نماینده مردم قزوین در مجلس در مخالفت با برنامه و صلاحیت وزیر پیشنهادی اقتصاد گفت: همتی در سال ۹۵ یکی از اهداف خود را مبارزه با نجومی بگیران اعلام کرد اما زمانی که به مسئولیت رسید، خبری از مبارزه با مفسدان و نجومی بگیران نبود و وی روحیه فسادستیزی نداشت.وی گفت: بالاترین رشد نقدینگی در دوره تصدی همتی در بانک مرکزی بوده و باید الان بگوید که چه برنامهای برای کنترل رشد نقدینگی و تورم دارد.