* چند پرسنل دارید؟
در حال حاضر مجموعه ما دارای ۹۷۰ پرسنل است.
*چالشهای حوزه کاری شما چیست؟
صنعت آموزش در کشور ما مهجور مانده است؛ باید به این صنعت توجه شود تا پیشرفت کند. ما در بخش آموزش نیروی متخصص کم داریم و متاسفانه افرادی با آموزش کم و سطحی شروع به کار می کنند. متاسفانه نیروی متخصص و نخبه در بخش زبان انگلیسی بسیار کم است و بازار کار نیز کم است. باید فرهنگسازی شود. در حال حاضر یک مدرس خوب باید به اندازه یک پزشک، حقوق داشته باشد. درحال حاضر متقاضی برای آموزش زبان زیاد است ولی مدرس خوب کم داریم. باید برای مدرسانی که در حال حاضر کار میکنند سختگیری و نظارت بیشتر و قویتری انجام شود تا از افراد متخصص استفاده شود. به این ترتیب مدرس هم تخصص خود را بالا میبرد و موسسات موظف میشوند که هر مدرسی را استخدام نکنند. همچنین باید نظارت دقیق و علمی بر فعالیت موسسات صورت بگیرد. مشکل دیگر ما نظارت بر موسسات بدون مجوز است. در حال حاضر سه وزارتخانه برای آموزش زبان، مجوز میدهند؛ اولی آموزش و پرورش است که برای افراد زیر ۱۸ سال مجوز میدهد. مورد بعدی وزرات علوم است که بر آموزش بالای ۱۸ سال نظارت دارد و مورد سوم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که بر موسسات گردشگری فعالیت و نظارت میکند. متاسفانه تداخل کاری هم وجود دارد. بازار زبان بسیار گسترده است و هرکس میتواند کسب درآمد کند. گاهی دانشجویان با یک مشاوره غلط دیدشان نسبت به آموزش زبان تغییر میکند. موسسات زبان چون با وزارتخانههای مختلفی کار میکنند، اتحادیه ندارند. اتحادیه کمک زیادی به انسجام کار و موسسات انجام دهد تا همگی در یک راستا حرکت کنند و کیفیت خود را بالا ببرند. در حال حاضر اگر موسسات باهم منسجم شوند و زیر نظر یک اتحادیه کار کنند، کمک شایانی به پیشرفت زبان انگلیسی میکند.
* در حال حاضر موسسات غیرقانونی هم وجود دارد؟
بله؛ موسسات زیادی هستند که بدون تابلو کار میکنند و باوجود شبکههای اجتماعی فعالیتشان بیشتر شده است و باعث مشکلات عدیدهای برای دانشجویان شدهاند.
* چه پیشنهادی برای حل این مشکلات دارید؟
یکی از مواردی که دغدغه کشور است، بخش اشتغال است و این که جوانان ما بعد از دانشگاه بتوانند وارد بازار کار شوند. باید امکان این باشد که بازار کار با دانشگاه هماهنگ شود. بازار آموزش زبان انگلیسی در کشور ما بسیار تشنه است. آموزش انگلیسی باعث ارزآوری میشود زیرا بسیاری از کشورها خواهان مدرس زبان هستند.اگر برای بازار کار، دانشگاه با ما هماهنگسازی کند، وقت دانشجو هدر نمیرود و کمبود نیروی انسانی حل میشود. اگر این مساله در وزارتخانه بررسی و یک اتحادیه به ما داده شود، در انسجام کار خیلی کمک میکند. البته آموزش و پرورش کار خوبی انجام میدهد و بر فعالیت موسسات نظارت انجام دارد و باعث کیفیت علمی موسسات میشود. باید بازرسی از موسسات بسیار دقیق و علمی باشد؛ وقتی نظارت باشد، استانداردها رعایت میشود.
* اگر شما مدیر تصمیمگیر بودید چه راهکاری ارائه میدادید؟
در حال حاضر موسسه ما برای ۱۰۰ ارگان دولتی کار میکند و با اینکه در تحریم هستیم ولی بحث آموزش زبان انگلیسی مطرح است. متاسفانه در حال حاضر بحث ضعف زبان بسیار مشهود است. باید کاملا شفافسازی برای آموزش زبان وجود داشته باشد. ما در صنعت خیلی کمبود نیروی متخصص داریم. باید یک تناسبسازی بین آموزش و نیروی کار صورت بگیرد و اگر من مسئول بودم، در این راستا تلاش میکردم.
* نقش رسانه را در این حوزه چگونه میبینید؟
نقش رسانه در آگاهی و جهتدهی برای انتخاب درست مهم است. نقش شبکههای آموزشی بسیار پررنگ شده است و یار کمکی آموزش است. شبکههای خانگی نیز با ما مذاکره میکنند تابه ما کمک کنند، چون نقش آگاهسازی دارند و یار کمکی در بخش آموزش هستند. دانشآموز، بخشی از هفته با ما است و این رسانه است که مکمل یادگیری میتواند باشد. رسالت اول رسانه، آگاهسازی است که باید به درستی انجام شود. آگاهسازی رسانه باعث ترغیب زبانآموزی و دانش میشود. در زمان کرونا نقش رسانه در یادگیری آموزش آنلاین پررنگ شده بود.
* در پایان، سخنی دارید بفرمایید؟
یادگیری زبان در کل دنیا جزو جدا نشدنی زندگی است و در حال حاضر الزاما باید دید ما درست شود. تبلیغات اشتباه باعث سردرگمی میشود. باید اگاهسازی آموزش انجام شود تا صنعت آموزش ارتقا یابد. آموزش هم به ویژه زبان، نیاز به زمان دارد تا بتوان خوب فرا گرفت.