ونس پناهی روز شنبه در اجلاس معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی کشور که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: رتبه جهانی ایران یکی از مهمترین شاخصهای سلامت در برنامه هفتم توسعه است ، که از ۱۵ به ۱۴ ارتقا یابد.
ضرورت برنامهریزی برای ارتقای جایگاه ایران در تولید علم به رتبه ۱۴
وی اظهارداشت : برای رسیدن به رتبه علمی ۱۴ در سطح دنیا ، باید برنامه ریزی دقیقی شود و اکنون به ازای هر یک هیات علمی ۲ مقاله چاپ می شود که باید به چهار مقاله ارتقا یابد. پناهی تاکید کرد: سیاست دولت آن است که مراکز تحقیقاتی و دانشگاههای علوم پزشکی مسئله محور، پاسخگو و ماموریتگرا باشند و باید پایان نامه های دانشگاهی کاربرد مفیدی برای مراکز تحقیقاتی داشته و در جهت رفع نیازهای جامعه باشند.
مجوز ساخت ۱۵ پارک علم و فناوری
پناهی با اشاره به مجوز ساخت ۱۵ پارک علم و فناوری در کشور گفت: ایجاد زیرساختهای مناسب بویژه در دانشگاهها و توجه به علمی که منجر به ثروت شود در اولویت حاکمیتی در حوزه فناوری سلامت است.
وی تاکید کرد: مرجعیت علمی و ورود به جمع سرآمدان علم و دانش در دنیا به عنوان یکی از مهمترین سیاست های معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت است که در جهت تبیین نقشه مفهومی مرجعیت علمی، ورود ۶۵ دانشگاه علوم پزشکی در سال ۲۰۲۳ به رتبه بندی های جهانی، افزایش چاپ مقالات طرح های نیماد شامل ۳۲۲ مقاله و حمایت از تحقیقات نافع در دانشگاه ها از جمله اقدامات مهم بوده است.
نباید به کارهای تحقیقاتی بی تفاوت بود
پناهی گفت: نباید به کارهای تحقیقاتی بی تفاوت بود و تمام پایان نامه ها در جهت تحقیقات بیماریهای غیرواگیر، سلامت خانواده ، تغییرات اقلیمی و غیره سوق داده شود. وی اظهار داشت: رشد فروش خدمات دانش بنیان از تولید ناخالص ملی، ارتقای رتبه صادرات محصولات با فناوری متوسط به بالا، افزایش سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی و غیره از اهم شاخص های کمی ارتقای نظام سلامت در لایحه برنامه هفتم توسعه کشور است.