عصر رسانه - روزنامه صبح ایران

۱۴۰۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۰۱

رییس سازمان غذا و دارو : با «فروش اینترنتی» دارو مخالفیم

رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه با «فروش» اینترنتی دارو مخالفیم، گفت: ابلاغ آیین‌نامه «عرضه» اینترنتی دارو با محوریت نسخه الکترونیک انجام می‌شود.

دکتر سید حیدر محمدی در نشست خبری «فجر سلامت» که ظهر دیروز، دوشنبه ۹ بهمن در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: کارنامه کاری دارو و تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت بیانگر این است سال‌ها در حوزه سلامت و تولید کالاهای سلامت افتخارآفرینی کرده‌ایم. دستاوردهای خود را در سالروزهای مختلف به ویژه ایام دهه فجر رونمایی می‌کنیم.وی با بیان اینکه دومین دوره نمایشگاه «سلامت‌بنیان» را برگزار کردیم، افزود: بررسی‌ها بیانگر این است که در دومین دوره نمایشگاه سلامت بنیان به دستاوردهای متعددی دست یافتیم به نحوی که تعداد داروهایی که در این دوره به سبد دارویی کشور اضافه شد نسبت به دوره گذشته بیشتر است. رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه دستاوردهای نمایشگاه سلامت‌بنیان محدود به ارائه داروی جدید نمی‌شود، گفت: تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی، فرآورده‌های طب سنتی، گیاهان دارویی و محصولات غذایی جدید با محوریت دانش بنیان به سبد محصولات غذایی و دارویی کشور اضافه شدند. حیدری درباره جزئیات محصولات جدید نمایشگاه سلامت‌بنیان گفت: ۱۷ قلم داروی جدید، ۳۳ قلم تجهیزات پزشکی و ۸ قلم محصولات طب سنتی در این نمایشگاه رونمایی شد. تمام محصولاتی که در دومین دوره نمایشگاه سلامت‌بنیان رونمای شدند های‌تک هستند.وی ادامه داد: شرکت‌های دانش‌بنیان و هسته‌های فناور، ارائه دهنده محصولات جدیدی هستند که در نمایشگاه سلامت رونمایی شد. محمدی با بیان اینکه از حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان اهمیت دارد، گفت: معاونت علمی ریاست‌جمهوری، معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، صندوق نوآوری و شکوفایی می‌توانند از شرکت‌های دانش بنیان حمایت کنند. میزان حمایت‌ها از شرکت‌های دانش بنیان در دولت سیزدهم افزایش یافته اما میزان حمایت‌ها باید افزایش یابد. رئیس سازمان غذا و دارو گفت: به طور قطع، شرکت‌های دانش‌بنیان در جهت تولید محصولات گام برداشته‌اند. اگر شرکت‌های دانش‌بنیان مورد حمایت قرار گیرند با دغدغه کمتری جهت تولید محصولات جدید گام برمی‌دارند. محمدی درباره دیگر دستاوردهای حوزه سلامت گفت: دو شرکت دانش‌بنیان دست به تولید دستگاه سی‌تی‌اسکن ۱۶ اسلایسی زده‌اند. همچنین تعداد شرکت‌های تولید کننده دستگاه دیالیز افزایش یافته به نحوی که دو شرکت در جهت تولید این دستگاه گام برداشته‌اند. وی با اشاره به روزهای کرونایی گفت: ما در دوران پاندمی کرونا با مشکلاتی مواجه بودیم؛ شرایط به نحوی بود که شرکت‌های تولیدکننده دستگاه ونتیلاتور از ارائه این دستگاه به ما خودداری می‌کردند. اما برخی از شرکت‌های دانش‌بنیان نسبت به تولید دستگاه ونتیلاتور و بی‌هوشی اقدام کردند. دستگاه‌های ونتیلاتور تولید شده توسط این شرکت‌های دانش‌بنیان به صورت ثابت و سیار است. حیدری ادامه داد: دستگاه شتاب‌دهنده خطی، تلسکوپ جراحی، دستکاه احیا کنده ریوی، دستگاه تست هموگلوبین از دیگر محصولات تولیدی است. این دستگاه می‌تواند هموگلوبین خون را طی چند دقیقه محاسبه کند. رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه یک شرکت دانش‌بنیان نسبت به تولید سمعک اقدام کرده، افزود: این محصول تولید شده اما مراحل تجاری‌سازی را سپری نکرده است.
وی گفت: در گذشته، حوزه تولید دارو با مشکلات فراوانی مواجه بود. در حال حاضر توانسته‌ایم،مشکلات مربوط به داروی بیماران سرطانی را حل کنیم. همچنین توانسته‌ایم کمبود دارو در حوزه داروی بیهوشی را برطرف کنیم. برخی از شرکت‌های دانش‌بنیان نسبت به تولید داروی بیهوشی اقدام کرده‌اند اما این محصولات هنوز تجاری‌سازی نشده است. محمدی گفت: با همت شرکت‌های دانش‌بنیان مشکلات دارو در زمینه برخی داروهای سرطان و همچنین بیهوشی برطرف شده است. وی همچنین گفت: با حمایت تامین کنندگان تعداد کمبودهای دارویی کاهش یافته، کمبودها عمدتا حیاتی و از داروهای اساسی نیست، به عنوان مثال داروهای وارفارین و متی مازول از جمله کمبودها بود که رفع شد، باقی اقلام عمدتا امکان جایگزینی با داروهای تولید داخل را دارد.رییس سازمان غذا و دارو افزود: داروهای جدید وارد فهرست دارویی کشور شده که با تکنولوژی بالا یا مکانیزم اثرجدید، بمحض تولید اطلاع رسانی می‌شود.
وی ادامه داد: واکسن های پنج گانه، تب زرد روتاویروس و .پنوموکوک و … در برنامه تولید هست که امسال با همت معاونت بهداشت وارد برنامه واکسیناسیون می شود.وی همچنین گفت: امسال رونمایی داشبورد پایش و رصد زنجیره سلامت در اختیار مدیران تصمیم گیر هست، بخشی هم در اختیار عموم است.رییس سازمان غذا و دارو همچنین در پاسخ به سوال ایسنا درباره ورود سکوهای اینترنتی به حوزه دارو، گفت: تاکید می‌کنیم که با فروش اینترنتی دارو مخالفیم و به هیچ وجه اجازه آن را نمی‌دهیم، چون سلامت مردم را به خطر می اندازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پذیرش آگهی

چاپ انواع آگهی روزنامه های کثیرالانتشار

پاسخگویی 24 ساعته

پذیرش تلفنی 66973817-021