۱۴۰۵-۰۵-۰۸ ۲۳:۳۳

بازنگری مزایای مزدی کارگران در انتظار جلسه شورای عالی کار ؛ مطالبات مزدی کارگران روی میز

محسن باقری، نماینده کارگران در شورای عالی کار در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین خبرها از روند برگزاری جلسه بازنگری مزایای مزدی کارگران توضیح داد: تاکنون دعوت نامه‌ای برای برگزاری جلسه شورای عالی کار در این ماه به دست ما نرسیده است، اما مسلما این مساله در صورت‌جلسه مصوب شده و لازم‌الاجراست.وی افزود: سال گذشته وزارت اقتصاد در جلسات اعلام کرد که از بهمن ماه تورم نزولی خواهد شد، در حالی که ما تاکید داشتیم افزایش نرخ ارز تاثیر خود را در خرداد ماه ۱۴۰۵ نشان خواهد داد و اکنون شاهد تورم حدود ۱۴۰ درصدی در حوزه خوراکی‌ها هستیم. از طرفی قرار بود مبلغ کالابرگ اضافه شود که این کار هم انجام نشد در حالی که وعده‌ افزایش مبلغ کالابرگ در اردیبهشت ماه داده شد و امروز شاهد افت ارزش کالابرگ هستیم.

به گفته نماینده کارگران در شورای عالی کار؛  قرار بود دولت از محل آزادسازی نرخ ارز، با بالا بردن نرخ تسعیر درآمدهایی به دست آورد که آن را به عنوان منبع کالابرگ درنظر بگیرد زیرا نرخ ارز در ابتدا ۳۸ هزار تومان ولی اکنون ۱۱۲ هزار دلار شده است و دولت می‌تواند از محل افزایش نرخ ارز مبلغ کالابرگ را زیاد کند.

برخی کارخانه‌های صنعتی و لبنی هستند که کالاهای ضروری و اساسی مردم را تولید می‌کنند و قیمتهایشان روزانه بالا می‌رود و وضعیت مناسب‌تری دارند به همین دلیل دستمزد هم باید سهم خود را در قیمت تمام شده محصولات این کارخانه‌ها و بنگاه‌ها داشته باشد.ولی‌الله صالحی، کارشناس حوزه کار نیز در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره معتقد است: گفت‌وگوها درباره بازنگری مزایا در جریان است ولی پیش از برگزاری هرگونه جلسه باید هزینه‌های سبد معیشت بررسی و تهیه شود و وضعیت نرخ تورم به طور دقیق مورد محاسبه و آنالیز قرار گیرد.

آن طور که این کارشناس حوزه کار می‌گوید: پیش‌نیاز تشکیل جلسه ترمیم و بازنگری مزایای مزد، برگزاری کمیته فنی مزد است که وظیفه بررسی هزینه سبد معیشت را برعهده دارد. پس از آنکه این کمیته به شکل سه جانبه شکل گرفت و کار بررسی را انجام داد، رقم هزینه سبد معیشت به شورای عالی کار ارسال می‌شود.

وی بر این نکته تاکید کرد که موضوع بازنگری مزایا در جلسه رسمی شورای عالی کار به تصویب رسیده و اینکه بعضا عنوان می‌شود برخی بنگاه‌ها توان پرداخت حقوق مصوب وزارت کار را ندارند و بازنگری مزایای مزد باید از دستور کار خارج شود را فاقد توجیه دانست.

صالحی متذکر شد: اگر بنگاه‌ها از توان مالی برخوردار نیستند، باید در جای خودش رسیدگی شود ولی برخی کارخانه‌های صنعتی و لبنی هستند که کالاهای ضروری و اساسی مردم را تولید می‌کنند و قیمتهایشان روزانه بالا می‌رود و وضعیت مناسب‌تری دارند. به همین دلیل دستمزد هم باید سهم خود را در قیمت تمام شده محصولات این کارخانه‌ها و بنگاه‌ها داشته باشد.این کارشناس معتقد است عدم توجه به موضوع بازنگری مزایای دستمزد موجب بی اعتباری شورای عالی کار و بی اعتمادی کارگران می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پذیرش آگهی

چاپ انواع آگهی روزنامه های کثیرالانتشار

پاسخگویی 24 ساعته

پذیرش تلفنی 66973817-021