۱۴۰۵-۰۷-۲۶ ۱۳:۵۴

عراقچی: اگر قطعنامه صادر شود، پاسخ خواهیم داد

عصررسانه- گروه سیاسی :کشورهای غربی روز گذشته به طور رسمی قطعنامه انتقادی جدیدی را پیش از نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه کردند.

یک منبع دیپلماتیک که خواست نامش فاش نشود به خبرگزاری فرانسه گفت: «متن آن رسماً پیش از نیمه شب سه‌شنبه ارسال شد» و منبع دیپلماتیک دوم نیز این اطلاعات را تأیید کرد. پیش از این وزیر امور خارجه ایران نسبت به ارائه قطعنامه جدید هشدار داده و گفته بود که چنین اقدامی «تنها موضوع را پیچیده‌تر خواهد کرد».
قدرت‌های غربی به دنبال آن هستند که ایران را به دلیل همکاری ضعیف با ناظر هسته‌ای سازمان ملل در مورد برنامه هسته‌ای آن محکوم کنند.
«سید عباس عراقچی»، وزیر امور خارجه در گفت‌وگوی تلفنی با «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در مورد تعاملات ایران و آژانس در پرتو نتایج سفر گروسی به تهران و همچنین تحولات مرتبط با نشست شورای حکام به بحث و تبادل نظر پرداخت.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به سفر آقای گروسی به ایران خاطرنشان ساخت تفاهمات صورت‌گرفته در جریان این سفر، بار دیگر حسن نیت و اراده جمهوری اسلامی ایران را برای ارتقای تعاملات و همکاریها با آژانس اثبات نمود.
در این گفت‌وگوی تلفنی، همچنین ۲ طرف بر اراده خود برای ادامه مسیر گفت‌وگو و تعامل به منظور حل و فصل اختلافات و پرداختن به دیگر موضوعات در دستور کار و پرهیز از رویکردهای غیرسازنده و تقابلی تاکید کردند.
رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین تصریح کرد؛ در صورتی که طرف‌های مقابل بی‌توجه به حسن نیت و رویکرد تعاملی ایران، اقدامات غیرسازنده را در نشست شورای حکام از طریق صدور قطعنامه در دستورکار قرار دهند، ایران به نحو مقتضی و متناسب پاسخ خواهد داد.
سیگنال مهم فرانسه درباره بازگشت به میز مذاکره با ایران
وزارت امور خارجه فرانسه در بیانیه‌ای اعلام کرد که «ژان نوئل بارو» وزیر امور خارجه فرانسه در گفت‌وگوی تلفنی روز سه شنبه خود با «سیدعباس عراقچی» همتای ایرانی خود تاکید کرد که فرانسه به همراه شرکای آلمانی و انگلیسی خود به تلاش‌ها برای بازگشت به مذاکرات با ایران بر سر موضوع برنامه هسته‌ای آن به منظور یافتن راهکاری دیپلماتیک ادامه می‌دهد.
در بیانیه وزارت امور خارجه فرانسه آمده است که بارو مدعی شده «گسترش تنش‌های هسته‌ای» از سوی ایران بسیار نگران‌کننده بوده و در بردارنده خطر اشاعه تسلیحات اتمی است.
هم عراقچی و هم تخت روانچی اشاره کردند که باب مذاکره با دولت ترامپ باز است، توپ در زمین دولت اوست و رفتار او و تیمش آینده روابط تهران – واشنگتن را مشخص می کند.
دولت «دونالد ترامپ» در سال ۲۰۱۸ و پس از خروج از توافق هسته‌ای ایران با ادعای ناقص بودن آن و وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران، سیاست فشارحداکثری را علیه ایران به کار گرفته و تحریم‌های متعددی را علیه ایران اعمال کرد.
تهران در واکنش به آن، پس از گذشت یک سال و نیم از متحمل شدن تحریم‌های آمریکا و بدعهدی طرفین اروپایی توافق هسته‌ای در عمل به تعهداتشان مبنی بر تلاش برای کاهش فشارهای اقتصادی تحریم‌ها بر این با در نظر گرفتن سازوکاری برای عادی‌ساز روابط با ایران، اعلام کرد که طبق حقوق محفظو خود در بند ۳۶ برجام، در پنج گام تعیین‌شده از اجرای تعهدات داوطلبانه خود در توافق هسته‌ای فاصله می‌گیرد. مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورتی که دولت‌های غربی اراده سیاسی و حسن‌نیت نشان دهند، آماده نهایی کردن توافقی برای لغو کلیه تحریم‌ها خواهند بود.
در همین راستا، «مجید تخت روانچی» معاون وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگو با روزنامه فایننشال تایمز با اشاره به توافق هسته‌ای ایران با غرب که در سال ۲۰۱۵ حاصل شد اما دولت «دونالد ترامپ» بعدا، به‌طور یک‌جانبه واشنگتن را از آن خارج کرد، گفت: این توافق هنوز می‌تواند به عنوان زیربنا عمل کند و به‌روزرسانی شود تا واقعیت‌های جدید را منعکس کند.
او افزود: اگر طرف‌های دیگر به تعهدات خود بازگردند، ما بارها گفته‌ایم که مایلیم همین کار را بکنیم.
طبق بیانیه وزارت امور خارجه فرانسه، بارو در این تماس تلفنی درباره برگزاری نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز گفت‌وگو کرده که از روز ۲۰ نوامبر(۳۰ آبان) آغاز و تا جمعه ۲۲ نوامبر (۲ آذر) ادامه خواهد داشت.
او از ایران خواست به تعهدات خود ذیل توافق پادمانی عمل کند تا آژانس قادر به تایید ماهیت منحصرا، صلح‌آمیز فعالیت‌های هسته‌ای ایران باشد.
ایران این شرط را پذیرفت
« رافائل گروسی » مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نشست شورای حکام اعلام کرد که ایران درخواست آژانس برای توقف غنی‌سازی به سطح ۶۰ درصد را قبول کرد.
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در سخنرانی آغازین خود در نشست فصلی شورای حکام که از روز ۲۰ نوامبر(۳۰ آبان) آغاز به کار کرده و تا ۲۲نوامبر(۲ آذر) ادامه خواهد داشت، مدعی شد جمهوری اسلامی ایران ایران با درخواست این نهاد برای توقف غنی سازی ۶۰ درصدی اورانیوم موافقت کرده است.
خبرگزاری فرانسه، روز سه شنبه، در گزارشی مطرح کرد که دیپلمات های غربی گفته اند سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس(تروئیکای اروپا) با حمایت آمریکا و با هدف افزایش فشارهای دیپلماتیک بر ایران، به دنبال تصویب قطعنامه ای تنبیهی علیه ایران هستند.
خبرگزاری فرانسه با ادعای این که رونوشتی از پیش نویس این قطعنامه را رویت کرده نوشت: قدرت های غربی، این بار، خواستار «گزارشی جامع» از سوی «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی هستند.
این گزارش در پی شفاف تر شدن فعالیت های هسته ای ایران، از جمله «گزارش کاملی» از همکاری تهران با آژانس درباره ذرات اورانیوم یافت شده در محل های اعلام نشده خواهد بود.
در همین راستا، «محمد اسلامی» رییس سازمان انرژی اتمی ایران، اخیرا درباره چگونگی واکنش ایران به هرگونه صدور قطعنامه علیه ایران در نشست تازه شورای حکام تاکید کرد: دنبال این نباشند با فشار و زور ما از برنامه خود روی برگردان شویم ما برنامه ای شفاف داریم و عمده فعالیت ما برای تولید برق و توسعه رادیودارو و توسعه پرتوهاست. اسلامی گفت: صدور هرگونه قطعنامه در شورای حکام را «قاطع و به سرعت» پاسخ می دهیم یعنی تا رأی شان به قطعنامه خشک نشده ما اقدام مان را انجام می دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پذیرش آگهی

چاپ انواع آگهی روزنامه های کثیرالانتشار

پاسخگویی 24 ساعته

پذیرش تلفنی 66973817-021